Nederlands Leder & Schoenen Museum, Waalwijk

3.9
#4 of 8 in Things to do in Waalwijk
Specialty Museum · Hidden Gem · Museum
Nederlands Leder & Schoenen Museum is located in Waalwijk. Nederlands Leder & Schoenen Museum is just one of the many highlights you can arrange to see using our , world travel planner Edition.
Create an itinerary including Nederlands Leder & Schoenen Museum
© OpenMapTiles © OpenStreetMap contributors

Nederlands Leder & Schoenen Museum reviews

Rate this attraction
TripAdvisor traveler rating
TripAdvisor traveler rating 4.5
15 reviews
Google
3.8
TripAdvisor
 • Wonderful visit. Arrived late due to a misunderstanding about bus numbers in Amsterdam. Staff stayed late for me. The museum is about how leather is prepared for use and how shoes have been (and...  more »
 • Based in the old Pinokio Bergmans plant How to make leather How to process From old to ytd How shoes are made over the years  more »
Google
 • Prachtig. Zal nog mooier worden. Word vernieuwd. Vriendelijk. Veel te zien en ook voor kinderen leuk.
 • Pittoresk museum wat de schoenindustrie van de streek "de Langstraat" mooi weergeeft. Het museum was gehuisvest in een oude schoenfabriek met een 'urban' uitstraling door de muurgrafitti. Het museum slaat nu een nieuwe weg in door te verhuizen naar het oude SLEM gebouw. Dit is de linker vleugel van het oude stadhuis aan het centrale dorpsplein van Waalwijk. Het gebouw heeft een frisse moderne uitstraling van binnen. Met de mogelijkheid om het museum uit te breiden met een innovatie- en educatiecentrum, krijgt het museum meer kans om zich te profileren. Het museum beperkt zich niet alleen tot schoenen en leder, maar staat ook open voor exposities. Persoonlijk zou ik er eerder voor kiezen om de verschillende industriemusea in de regio (textielmuseum Tilburg, Schoenmuseum Waalwijk. De Looierij in Dongen te fuseren in het Nederlandse Ambacht en Industriemuseum.
 • Build a trip
  Tell us where and when you
  want to go, we will build
  the best sightseeing itinerary
 • Refine it
  You have complete flexibility on your destinations and itinerary
 • Book as a package
  Use our travel agents to get
  package savings and hassle free booking
 • Enjoy your trip!
  Enjoy our 24x7
  on-trip assistance