NAC Museum, Breda

4.3
#6 of 8 in Museums in Breda
Specialty Museum · Hidden Gem · Museum
NAC Museum is located in Breda. To visit NAC Museum on your holiday in Breda, and find out what else Breda has to offer, use our Breda.
Create an itinerary including NAC Museum
© OpenMapTiles © OpenStreetMap contributors

NAC Museum reviews

Rate this attraction
TripAdvisor traveler rating
TripAdvisor traveler rating 4.5
10 reviews
Google
4.6
TripAdvisor
 • Recommended for football lovers. Breda does not host a team like Man United or Real Madrid or Arsenal but this museum is very well organized with some of the newest technologies.  more »
Google
 • Prachtige zaken uit een historisch verleden. Jammer dat het nu zo slecht gaat met NAC!!! Hopelijk gaat het vanaf nu beter.
 • De voetbalclub NAC uit Breda kent heel Nederland wel. Om zichtbaar wat aan de historie bij te dragen is enige jaren geleden een museum opgericht. Een voetbalclub heeft geen grote prijzenkast nodig om een rijke historie te hebben. Neem NAC; een unieke club, een unieke historie. Gegronde reden voor de Supportersraad om in het begin van de 21e eeuw een heus museum op te richten. Ze doet dit samen met enkele zeer betrokken mensen binnen NAC, waaronder de latere NAC Museum erevoorzitter Cees van Haperen. Een museum waarin de kostbare schatten van Bredaas voetbaltrots te bewonderen zijn. Een museum waar anekdotes en relikwieën belangrijker zijn dan het zilverwerk. Een loze ruimte onder vak G, voorheen de fitnessruimte, wordt omgetoverd tot de ruimte waarin het bijzondere levensverhaal van NAC verteld wordt. De opening geschiedt 22 februari 2002 door toenmalig burgemeester Chris Rutten en Cees van Haperen. De bezoekersaantallen trekken in de loop der jaren aan. Steeds vaker wil de supporter de achtergrond van zijn voetballiefde NAC leren kennen. Alsof je op zoek gaat naar de stamboom met de daarbij behorende verhalen van je familie. Zelfs de ANWB betitelt het NAC Museum als een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud. Het NAC Museum timmert aan de weg en heeft in ruim tien jaar bewezen dat het een toegevoegde waarde is. Het brengt de geschiedenis van NAC tot de supporter. Het NAC Museum bewijst jaar na jaar dat het bestaansrecht heeft. En dan slaat als bij donderslag bij heldere hemel het noodlot toe. Het NAC Museum wordt op 19 januari 2013 geteisterd door grote waterschade dankzij een breuk in de waterleiding. Dankzij de tomeloze inzet van inderhaast opgekomen vrijwilligers kon de collectie gered worden. Met trekkers en drogers werd de grootste hoeveelheid water weggewerkt, en de kostbare inventaris werd veiliggesteld. Collectie dus goddank gered, maar helaas kon hetzelfde niet gezegd worden van muren, vloer, tijdlijn en plafond. Alles moest kaalgestript worden en opnieuw opgebouwd. Vrijdag 24 april 2015. Twee jaar na het gedwongen sluiten van het NAC Museum is de dag daar dat de heropening plaats kan vinden. Het NAC Museum is als feniks uit de as herrezen, mooier en groter dan ooit tevoren! Een absolute parel in het NAC-landschap, waar ze verdomde trots op mogen zijn. Zie ook RB Media, nacmuseum.nl
 • Build a trip
  Tell us where and when you
  want to go, we will build
  the best sightseeing itinerary
 • Refine it
  You have complete flexibility on your destinations and itinerary
 • Book as a package
  Use our travel agents to get
  package savings and hassle free booking
 • Enjoy your trip!
  Enjoy our 24x7
  on-trip assistance